Hyvää naistenpäivää!
Toivalan Urheilijat ryJulkaistu: 08.03.2024 09.00

Hyvää naistenpäivää!

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää 8.3.2024!

Naisten jalkapallon kasvava kiinnostus ja näkyvyys ovat keskeisiä tekijöitä yhteiskuntamme tasa-arvoisten mahdollisuuksien luomisessa. Sekä kotimaassa että ulkomailla toimivat suomalaiset huippupelaajat ovat osaltaan edistämässä modernia huippu-urheilua, vaikka he ajoittain voivat vielä joutua taistelemaan oikeuksiensa puolesta. Urheilumaailman tasa-arvo rakentuu naisten ja miesten yhteisen työn tuloksena sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Naisjalkapallon tuoma lisäarvo kotimaiselle jalkapalloilulle on merkittävä. Jo miljoona suomalaista on osoittanut kiinnostusta naisten jalkapalloa kohtaan, ja tämän määrän ennustetaan kasvavan seuraavan 10 vuoden aikana. Erityisesti jalkapallon kautta koettu yhteisöllisyys ja pitkäkestoiset ystävyyssuhteet kentän ulkopuolella edistävät itsevarmuutta ja rohkeutta myös elämän muilla osa-alueilla. Birminghamin yliopistolla suositetun kansainvälisen tutkimuksen mukaan tyttöjalkapallon merkitys teini-ikäisten tyttöjen itseluottamusta kohottavana harrastuksena on muita urheilulajeja suurempi. Tämän vuoksi tyttö- ja naisjalkapalloa tukemalla olemme mukana rakentamassa tasavertaisempaa, yhteisöllisempää ja itsevarmempaa sukupolvea myös tulevaisuuden työmarkkinoille.

Naisjalkapallo on myös merkittävä liiketoimintamahdollisuus medioille, sijoittajille ja brändeille, jotka haluavat saavuttaa aitoa yhteyttä nuoreen yleisöön. Naisjalkapallon yhteistyökumppanit erottuvat, ja lajin seuraajat ovat valmiita tukemaan näitä kumppaneita.

Toivalan Urheilijat ry

Vallantie 19

70900 Toivala

y-tunnus 0214905-2

tou.toivala@gmail.com